• Imprimeix

Regne Unit i Irlanda: Noves connexions aèries amb Catalunya, seguretat en el turisme i atemptats terroristes

Catalunya és avui una destinació més connectada al Regne Unit i Irlanda. Durant el 2017, Ryanair va obrir vols entre l’aeroport de Girona-Costa Brava i els britànics de Belfast, Birmingham, Edimburg, East Midlands, Glasgow Prestwick, Leeds Bradford, Liverpool i Newcastle i va incrementar de les freqüències amb l’aeroport de Londres Stansted. De la mateixa manera, a partir del proper mes de març, oferirà la nova ruta Shannon - Reus amb dos vols per setmana. Per la seva banda, Jet2 va obrir al 2017 noves rutes des de l'aeroport de Girona-Costa Brava als aeroports d’Edimburg, Belfast, Leeds, East Midlands i Londres Stansted, situant-se com la segona companyia aèria amb més vols regulars a l’aeroport de Girona-Costa Brava, després de Ryanair. Vueling també aposta per obrir noves rutes: des de finals d’octubre opera entre Londres Heathrow i Barcelona 4 cops per setmana i també té intenció d’oferir vols diaris des de l’aeroport de Heathrow. A més a més, planeja obrir noves rutes cap a Catalunya des de Cardiff i Manchester. El 2018, TUI Airlines obrirà la ruta Aberdeen - Reus, fent encara més accessible la Costa Daurada des del Regne Unit.

Finalment, dos temes relacionats amb la seguretat. El Govern britànic ha retirat la recomanació de no viatjar a Tunísia. Aquesta mesura s’havia aplicat després dels atacs terroristes en un complex turístic a Sousse on van perdre la vida 30 britànics. L’operador TUI ja ha anunciat que vol tornar a programar al país de cara a l’any vinent i el seu competidor Thomas Cook ja ofereix programes a Tunísia a dia d’avui. La reobertura d’aquest destí amb preus molt competitius conjuntament amb la voluntat de control de la despesa per part dels britànics davant del Brexit, pot suposar una repte per a Catalunya com a destinació receptora de turistes britànics.

D’altra banda, cal tenir en compte la resiliència del turisme britànic davant del terrorisme: segons PwC, no deixa que afecti a les seves vacances. Un 78% dels enquestats no té intenció de canviar la seva planificació per la possibilitat d’un atac terrorista, un 6% més que l’any passat. Això es deu principalment a que els viatgers s’han acostumat a aquesta situació d’amenaça contínua.

Data d'actualització:  17.12.2017