• Imprimeix

Regne Unit: Les prioritats d’ABTA davant el Brexit

Mantenir la capacitat de viatjar lliurement dins i fora d'Europa o que es conservi l'exempció de visat entre el Regne Unit i la Unió Europea, són dos aspectes fonamentals que ABTA demana al govern del Regne Unit a l’hora de negociar el Brexit.

En l’informe “Making a Sucess of Brexit for Travel and Tourism”, l’Associació d’Agències de viatges britàniques marca cinc punts que el govern hauria de tenir en compte per tal que el Brexit no afecti negativament el sector turístic. ABTA assenyala en aquest mateix informe el pes que aquest sector turístic té al Regne Unit. Cal recordar que aquest mercat envia uns 37 milions de turistes a l'any a països de la Unió Europea, dels quals més de 2 milions arriben a Catalunya.

Per això, les prioritats d’ABTA davant el Brexit són, a més de les anteriors: mantenir la protecció sanitària, protegir els drets dels consumidors i donar estabilitat operacional a les empreses britàniques.

Així mateix, ABTA també demana que, tenint en compte que alguns tipus de vacances es venen amb fins a 18 mesos d'antelació, s'asseguri l'efectivitat dels acords de transició amb la Unió Europea per tal que tot estigui previst amb temps. En definitiva, el director executiu d'ABTA, Mark Tanzer, ha assegurat que l'associació “vol treballar amb el govern per ajudar-lo a fer del Brexit un èxit”.

Data d'actualització:  25.04.2017