• Imprimeix

Promovent la ruta ciclista del Mediterrani EuroVelo 8

La Direcció General de Turisme (DGT) participa en el projecte europeu MedCycleTour per impulsar aquesta ruta ciclista.

Promovent la ruta ciclista del Mediterrani EuroVelo 8

La Ruta del Mediterrani, amb gairebé 6.000 kilòmetres de longitud, connecta tot el Mediterrani des de Xipre fins a Cadis i forma part de la Xarxa Europea de Rutes Cicloturístiques EuroVelo. Es tracta d’una ruta especialment apta per l’esport, l’esbarjo i la cultura, que passa per 23 llocs declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Amb la implicació en aquest projecte, la DGT vol fomentar polítiques de desenvolupament sostenible i responsable que permetin un ús més eficient dels recursos naturals i el patrimoni cultural de las zones marítimes i costaneres. Cal tenir en compte que el cicloturisme és una activitat que ajuda a prolongar la temporada turística, té un baix impacte, genera estades més llargues, amb major despesa i consum de productes i serveis a la zona tot contribuint al desenvolupament de petites empreses locals, i afavoreix que àrees poc visitades entrin en nous circuits turístics. 

Catalunya, a través de la DGT, participa com a soci en aquest projecte on, de la seva mà, també hi són presents com a associats la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat (DGIM) i el Consorci Vies Verdes de Girona. També en formen part Andalusia, com a soci líder, i d’altres regions europees de França, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Grècia i Xipre. La coordinació en matèria de comunicació és a càrrec de la European Cyclists' Federation (ECF). El projecte MedCycleTour està finançat al 85% pel programa Interreg VB MED de la European Regional Development Fund de la Unió Europea.

En l’última trobada que van mantenir els membres del projecte, el passat mes de novembre a Niça, la Direcció General de Turisme va presentar el segell de qualitat Bed and Bike del Consorci Vies Verdes de Girona com a exemple de bona pràctica. Aquest distintiu garanteix que l’establiment que l’aconsegueix —sobretot allotjaments i restaurants— ofereix serveis adequats expressament pensats per als cicloturistes. La DGT també va presentar un treball tècnic amb dades de diversos recorreguts possibles de la ruta EuroVelo 8 a Catalunya.

MEDCYCLETOUR

Amb la implicació en aquest projecte, la DGT vol fomentar polítiques de desenvolupament sostenible i responsable que permetin un ús més eficient dels recursos naturals i el patrimoni cultural de las zones marítimes i costaneres.

Data d'actualització:  12.12.2017