• Imprimeix

Països Nòrdics: Tendències i novetats

Els viatges dels suecs a l’estranger han augmentat un 10% i les destinacions clàssiques de sol i platja continuen sent les preferides per aquest mercat. Els city breaks europeus també segueixen sent tendència. Les ciutats que registren més reservades són Londres, Amsterdam, París, Barcelona, Praga i Lisboa. Cal destacar que Londres puja un 30,8% respecte l’any passat gràcies, en part, a la baixada de la lliura esterlina respecte la corona sueca. A hores d’ara, les següents destinacions encapçalen les reserves (entre parèntesi, es mostren les posicions ocupades l’any 2016):

  1. Londres
  2. Gran Canaria (1)
  3. Nova York (3)
  4. Màlaga (4)
  5. Tenerife (5)
  6. Paris (novetat)
  7. Dubai (7)
  8. Lisboa (novetat)
  9. Barcelona (6)
  10. Roma (8)

 

Per aquells professionals interessats en el turisme MICE, recordar que actualment, els principals operadors en aquest producte a Finlàndia són: CWT Finland; Suomen Matkatoimisto; HRG Nordic; FCM Travel; i Egencia Finland. I per aquells que treballin el turisme familiar, una dada a tenir en compte: durant el mes d’octubre, les escoles dels països nòrdics tenen una setmana de “vacances de tardor”.

D’altra banda, segueix creixent el trànsit a l’aeroport de Barcelona-El Prat des d’aquest mercat i  Finnair anuncia que passarà de 10 a 14 vols setmanals directes a Barcelona l’estiu 2018.

Data d'actualització:  28.09.2017