• Imprimeix

Promoció de l’oleoturisme català

En el marc del programa europeu WELL-O-LIVE, la Direcció General de Turisme (DGT) impulsa activitats de prospecció mitjançant, entre d’altres, les xarxes socials.

L’oleoturisme català

Una de les iniciatives en aquest sentit ha estat l’organització, a càrrec de la DGT i l’ACT d’un viatge promocional amb una bloguer especialitzada en cultura i gastronomia que ha pogut viure en primera persona les millors experiències oleoturístiques arreu de Catalunya. El viatge permetrà l’edició d’un vídeo en què es mostra la varietat de propostes que Catalunya ofereix en aquest producte.

El programa "Well-o-live Wellness and wellbeing experience across the European Routes of the Olive Tree”, finançat pel programa COSME 2014-2020, té com a objectiu la creació d’una ruta turística transnacional que inclogui experiències de wellness, gastronòmiques i d’estil de vida en destinacions rurals a partir de recursos relacionats amb l’oleoturisme.

Amb el projecte WELL-O-LIVE es construeix una xarxa transnacional que connecta actors privats i públics de set països europeus (Bulgària, Croàcia, Finlàndia, França, Grècia, Itàlia i Espanya), que s’han compromès a implementar un model innovador de promoció de productes temàtics adreçats al mercat de turisme rural centrat en activitats de benestar i wellbeing a través de les Rutes de l’Olivera.

 

El projecte també promou la innovació mitjançant l’ús de tecnologies de la informació com ara el màrqueting experiencial i les Blogger Experiences com l’organitzada recentment per la DGT (trobada de bloguers per visitar un territori i explicar les seves experiències).

A més de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, en el projecte participen les entitats següents: municipi de Brindisi (Itàlia); University of Eastern Finland, Centre for Tourism Studies (Finlàndia); Destination Makers S.r.l.s. (Itàlia), consultora especialitzada en turisme; Chambre de Commerce Italienne de Lyon (França); Regional Development Agency DUNEA (Croàcia); Cultural Foundation Routes of the Olive Tree (Grècia); i New Travels Agency Ltd. (Bulgària).

Data d'actualització:  13.07.2017