• Imprimeix

L'impost turístic subvenciona 11 plans de foment territorial

La Generalitat destina 3 milions d’euros per crear o rehabilitar infraestructures, recuperar itineraris, millorar senyalització, entre d’altres.

L'impost turístic subvenciona 11 plans de foment territorial

La Generalitat ha concedit enguany tres milions d’euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament de diferents plans de foment territorial del turisme que aposten per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat. Les 11 subvencions concedides, amb diners procedents de la recaptació de l’Impost sobre les Estades en Establiments Turístics (IETT), s’han destinat als següents municipis i comarques: Amposta, Sant Pere Pescador, Isòvol, Sant Llorenç de Morunys, Organyà, Móra d' Ebre, Prades, Vic, Castelló d'Empúries, Berguedà i Pallars Sobirà.

Aquest 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost de què disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió de política turística de Catalunya. Cedir als municipis el 50% de l’IEET ha suposat afeblir la capacitat d’inversió del Govern per a les polítiques que contribueixen a millorar el model turístic de la destinació catalana.

L’objectiu d’aquests ajuts és posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat. Aquesta línia d’ajuts va en sintonia amb el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

Des del 2014 –any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial- i fins el 2017, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d’euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d’euros.

L’objectiu d’aquests ajuts és posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

Data d'actualització:  12.12.2017