• Imprimeix

La Vall d'en Bas-les Preses, Destinació de Natura i Muntanya en Família

La Vall d’en Bas i les Preses s’incorporen al grup de destinacions catalanes reconegudes com a destinacions turístiques especialment preparades per rebre famílies.

Acte d'entrega placa acreditativa Destinació de Natura i Muntanya en Família

També han rebut les plaques acreditatives els 26 establiments dels municipis adherits a aquest segell: 12 allotjaments turístics, 8 restaurants, 5 empreses d’activitats culturals, d’oci i lleure, i una oficina de turisme.

La Vall d’en Bas i les Preses són municipis germans que han aconseguit aquest segell gràcies a un entorn natural privilegiat. El 50% de la Vall d'en Bas és un Espai Natural Protegit amb un alt interès ecosistèmic. Per la seva banda, les Preses forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que ofereix uns paratges únics.

Els amants de la natura i el senderisme poden gaudir de la xarxa de camins per la serra de Xenacs, la Vall d’en Corb, la collada d’en Bas o el Bosc de Tosca, entre d’altres. La gastronomia que ofereixen els restaurants de la zona, amb productes de proximitat i qualitat, forma part de la identitat d’aquest territori. A això cal afegir, d’entre altres ofertes certificades, la d’allotjament: un hotel de 4 estrelles, un càmping amb 360 places i un volum de cases de turisme rural important.

 

Segells de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme

Natura i muntanya en família, Platja en família i Equipaments familiars són segells d’especialització que atorga l’ACT a un municipi o conjunt de municipis, i a equipaments turístics singulars tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens.

Actualment a Catalunya hi ha cinc destinacions amb el segell Natura i muntanya en família: les Valls d’Àneu, la Vall de Boí, Berga i la Vall d’en Bas-les Preses, als Pirineus; i Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada. I 19 destinacions certificades amb el segell Platja en família: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Castell-Platja d’Aro, Sant Pere Pescador i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú i Castelldefels, a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, Salou, Vila-seca/la Pineda Platja i el Vendrell, a la Costa Daurada.

A més, cinc destinacions més es troben en procés de certificació: els Ports, la Vall de Camprodon, Sort-Rialp-Port Ainé, Alp-la Molina-Masella i la Vall de Ribes-Vall de Núria.

Pel que fa als Equipaments familiars, actualment hi ha una desena de certificats arreu de Catalunya, entre ells, estacions d’esquí, parcs d’atraccions, estacions nàutiques i parcs aquàtics.

Totes aquestes certificacions suposen més de 610 empreses adherides al segell Turisme Familiar arreu de Catalunya, entre establiments d’allotjament turístic, restaurants, empreses d’activitats, oficines de turisme i equipaments singulars.

 

El turisme familiar és un dels projectes estratègics en la promoció turística de Catalunya, ja que gran part dels nostres visitants pertanyen a aquest segment.

Data d'actualització:  25.04.2017