• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Jornada inaugural del projecte europeu Med Pearls

Liderat per l'ACT, busca la creació de 26 experiències turístiques en països del Mediterrani per potenciar l'Slow Tourism.

Catalunya acull la jornada inaugural del projecte europeu Med Pearls

El recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona ha acollit la jornada inaugural del projecte europeu MedPearls (perles del Mediterrani). Catalunya lidera aquest programa, que té com a objectiu la creació de 26 experiències turístiques -les 26 perles del Mediterrani que donen nom al projecte- en 13 àrees pilot dels països que hi participen. Aquestes experiències tenen com a finalitat posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism, a partir de la cooperació pública privada i ajudant a créixer aquests territoris que turísticament encara no estant tant desenvolupats. 

En aquest sentit, les experiències pilot que formen part d’aquest projecte es desenvoluparan sota els mateixos criteris de qualitat i han de basar-se i impulsar l’Slow Tourism, una tipologia de turisme responsable i sostenible que posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals, tot respectant els llocs visitats.

El director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, considera que “aquest projecte aportarà un gran valor afegit en la consecució dels objectius establerts en el Pla estratègic i el Pla de Màrqueting turístic ja que el producte Slow Tourism permet treballar en profunditat les 4Ds (desestacionalització, despesa, desconcentració i diversitat) en categories d’interès” .

Med Pearls està adreçat a “Destinations Management Companies” (DMCs) que tinguin capacitat per crear productes Slow Tourism, i a start-ups locals i emprenedors que puguin desenvolupar solucions TIC per integrar-les en els nous productes Med Pearls.  

La proposta de l’Agència Catalana de Turisme ha estat escollida per ser cofinançada al 90% mitjançant el programa de cooperació transfronterera de la conca Mediterrània de la ENI CBC Med 2014-2020 i rebrà a partir d’aquest cofinançament més de 600.000 € per desenvolupar aquest projecte a Catalunya.

Les experiències s’hauran de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però amb molt de potencial. Sota aquests criteris, l’Agència Catalana de Turisme ha escollit les zones de l’Anoia (en col·laboració amb la Diputació de Barcelona), Les Garrigues (en col·laboració amb la Diputació de Lleida) i la Ribera d’Ebre (en col·laboració amb el Patronat de Turisme de Terres de l’Ebre), per impulsar les tres experiències catalanes que formaran part del projecte.

Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic; podran realitzar viatges de benchmarking amb les altres experiències que formen part del projecte; rebran assessorament tecnològic; participaran en fires, workshops i altres activitats de promoció turística; i entraran a formar part d’un programa de cross selling amb la resta de socis, adreçat a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà, Rússia i Àsia.

Els socis europeus que acompanyen l’ACT en aquest projecte són The Confederation of Egyptian European Business Associations (Egipte), Alexandria Chamber (Egipte), The Municipality of Thessaloniki (Grècia), Discovery Travel & Tourism LLC (Jordània), APS Mediterranean Pearls (Itàlia), The Palestine information & Communications Technology Incubator (Palestina), i The Palestine Wildlife Society (Palestina).

Logotips de les entitats que hi participen

Les experiències s'han de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però amb molt de potencial. En el cas de Catalunya s'ha escollit l'Anoia, Les Garrigues i la Ribera d'Ebre.

Més informació

Projecte Med Pearls
Data d'actualització:  20.11.2019