• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

França

El cicloturisme és un dels sectors més dinàmics a França

El cicloturisme és un dels sectors més dinàmics del mercat turístic francès. De fet, França és el segon país del món on més es practica, darrere d’Alemanya, gràcies a l’àmplia xarxa de rutes en bicicleta i de vies verdes del territori. Actualment ja compta amb més de 15.000 kms de rutes en bicicleta, i té com objectiu arribar als 22.780 kms el 2030. A més, Estrasburg i Bordeus es troben en 11a i 12a posició del rànquing Bicycle Cities Index 2019, una classificació realitzada de les ciutats d’Europa en funció de les seves infraestructures, la seguretat, el numero de ciclistes...

Aquesta gran xarxa de rutes permet la organització de molts esdeveniments de cicloturisme al llarg de tot l’any, tant en grans ciutats com en petites localitats de França.

Entre els viatgers, hi ha els qui viatgen expressament fins a una localitat de França per participar a un esdeveniment específic com ara una cursa, i els qui opten per descobrir el territori mitjançant el turisme itinerant amb bicicleta. El perfil genèric sol ser una persona de 45 a 75 anys que viatja sovint amb els amics. A més sol buscar productes d’alta qualitat i sol gastar de mitjana 75 euros diaris, mentre que la resta de turistes a França solen gastar una mitjana de 54 euros diaris.

Els francesos són cada vegada mes partidaris de viatjar combinant l’activitat física amb el descobriment del patrimoni i la cultura, buscant sempre la major autenticitat en els seus viatges. I el cicloturisme és una pràctica que s’adequa perfectament a aquest perfil de viatger.

Segons l’estudi "Esports i Recreació de la Natura", del Ministeri d’Esports, la bicicleta es considera cada cop més una pràctica de masses, tant esportiva com turística i de lleure: 14 milions de francesos han practicat activitats en bicicleta almenys una vegada en els últims 12 mesos, durant les vacances o fora del període de vacances.

El 2018, aquest sector va representar més de 9 milions d’estades, durant les quals els francesos han practicat ciclisme o bicicleta a França. El turisme en bicicleta es practica al llarg de tot l’any, el 63% dels itineraris a l’estiu i primavera, i el 37% durant la resta de l’any.

El cicloturisme a Catalunya presenta un alt potencial pel mercat emissor francès i contribueix a la desestacionalització i al reequilibri territorial dels fluxos turístics.

Data d'actualització:  18.11.2019