• Imprimeix

Europa Central: Els alemanys, interessats en turisme sostenible i “tot inclòs”, i fira Tournatur

 

L’associació d’operadors especialitzats en turisme sostenible, Forums Anders Reisen, ha augmentat un 14% les seves vendes respecte l’any passat. Un total de 144.000 persones han reservat a Alemanya les seves vacances de turisme sostenible. Segons Petra Thomas, directora de Forum Anders Reisen, el creixement en el número de reserves és el resultat de l’augment de l’interès en aspectes socials i ecològics dels viatgers.

Pel que fa a la manera de viatjar, els turistes alemanys prefereixen no haver d’organitzar les seves vacances, segons una enquesta de GfK, la companyia d’investigació de mercat més gran d’Alemanya. Un 48% dels enquestats prefereix escollir ofertes on tot estigui inclòs en el preu i un 35% prefereix els paquets turístics. Pel que fa als tipus de producte, un 34% està interessat en salut i benestar, un 32% en turisme urbà i un 25% en creuers. En aquest últim cas, 2 milions d’alemanys han realitzat un creuer durant el 2016, sent així el tercer mercat mundial en número de creueristes, amb un creixement de l’11,3%.

D’altra banda, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha participat a la fira Tournatur, especialitzada en turisme actiu i que té lloc durant la fira Caravan Salon a Düsseldorf. És l’única fira especialitzada en aquest producte a Alemanya i aquest any va comptar amb 45.000 visitants. L’ACT hi va fer una presentació sobre els camins de ronda de la Costa Brava.

Data d'actualització:  28.09.2017