• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Nous paquets a Catalunya dels operadors americans i tendències de compra en viatges d’aventura a través de les agències

L’operador Central Holidays ha creat un nou programa per aquest hivern que inclou la Barcelona hipster. D’altra banda, Avanti Destinations, especialitzat en paquets a mida, ha incorporat la capital catalana en els nous paquets centrats en experiències gastronòmiques dins de la seva marca Avanti Journeys. En el programa “Flavors of Southern Europe”, amb parada a Roma, Atenes, Barcelona i Madrid, l’operador inclou un walking tour gastronòmic per descobrir Barcelona com un local i una activitat de tast de vins.

 

Tendències de compra en viatges d’aventura a través de les agències de viatges americanes

Travel Leaders, la xarxa d’agències de viatges més gran dels EEUU, i l’Adventure Travel Trade Association (ATTA) han col·laborat en un estudi sobre les tendències en la demanda de viatges d’aventura i turisme actiu.

El 86% dels agents de Travel Leaders reconeix un increment en les seves vendes de viatges d’aventura en els darrers tres anys, tot i que aquest tipus de viatges encara representa un percentatge petit sobre el volum total de negoci.

El 65% dels agents destaca que els viatges d’aventura duren entre 7 i 10 dies i el 21% ven viatges de més d’11 dies. Pel que fa a la despesa per persona i viatge (sense incloure el transport aeri), el 33% de les agències la situa entre 3.000 i 5.000 dòlars;  el 30%, entre 2.000 i 3.000 dòlars; i el 22,5% per sobre dels 5.000 dòlars.

El sexe no és un element diferencial entre els clients d’aventura, però sí pel que fa a la decisió de compra, que en el 64% dels casos recau sobre la dona.

Les destinacions d’aventura més popular són Europa Occidental (França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Noruega i Suïssa); Amèrica Central; Amèrica del Nord; Carib i Pacífic Sud (Austràlia, Nova Zelanda, Fiji, Samoa, Tahití).  

Pel que fa a les activitats preferides i reservades amb més freqüència, els agents mencionen: circuits culturals i gastronòmics, senderisme, trekking, submarinisme i snorkeling, expedicions en vaixells petits, caiac, cicloturisme, bicicleta de carretera i de muntanya, safaris, ràfting i paquets que aglutinin activitats combinades.

Data d'actualització:  02.11.2018