• Imprimeix

Decàleg dels professionals de l’ecoturisme a Catalunya

El Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat, celebrat a la Garrotxa, va comptar amb l’assistència d'uns 200 professionals d'aquest sector.

Moment de la inauguració del Fòrum Ens, d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

Aquesta cita, convocada per la Taula d’Ecoturisme de la Generalitat en el marc de l’Any Internacional del Turisme Sostenible pel Desenvolupament, va tenir lloc al Centre de Cultura i Natura Can Trona, a la Vall d’en Bas. Durant dos dies, més de 35 ponents van debatre sobre les tendències internacionals del turisme de natura, la perspectiva de l’usuari i els espais de treball en xarxa.

El Fòrum ENS també va comptar amb sessions participatives, sortides de camp i la presentació d’iniciatives exemplars davant els reptes de l’ecoturisme a Catalunya. Fruit de tota la feina feta, un grup de professionals ha redactat el Decàleg dels professionals de l’ecoturisme a  Catalunya, que recull diverses propostes relacionades amb la millora continua del sector.

Aquest Fòrum és una de les iniciatives més visibles de l’any promocional temàtic que la Generalitat està dedicant al turisme sostenible pel desenvolupament. Un any en què la Direcció General de Turisme (DGT) i l’Agència Catalana de Turisme (ACT) treballen per aplicar determinades pautes per tal que des del sector turístic s’integri la sostenibilitat de manera natural, decidida, rigorosa i continuada. I des de totes les seves vessants, no només la mediambiental, també la social, cultural i econòmica.

La trobada va estar organitzada per la Direcció General de Turisme, en col·laboració amb el portal especialitzat Escapadarural.com i amb Turisme Garrotxa. També va comptar amb el suport dels patronats de Turisme de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, així com del projecte Tàndem.

 

Nou programa de treball de l’ecoturisme català

En el marc d’aquest fòrum, l’Agència Catalana de Turisme va presentar la nova marca de promoció Ecoturisme per aglutinar a totes aquelles empreses que treballen de manera segmentada aquest producte.

Es tracta d’agrupar aquelles experiències on la motivació general és la d’estar en contacte amb la natura gràcies a activitats que permetin la contemplació, l’observació i la participació en la conservació del medi, sempre de manera respectuosa. En poden formar part agències de viatge especialitzades, allotjaments preparats i sensibilitzats per atendre aquest tipus de turista; entitats de promoció turística; empreses de serveis i activitats, etc.

La marca Ecoturisme s’afegeix a la vintena de programes de treball específics i segmentats amb què l’Agència Catalana de Turisme treballa. Més de 1.000 empreses i entitats del sector turístic català ja hi estan adherides.

Durant dos dies, més de 35 ponents van debatre sobre les tendències internacionals del turisme de natura, la perspectiva de l’usuari i els espais de treball en xarxa.

Data d'actualització:  05.12.2017