• Imprimeix

3a Nit de l'Enoturisme a Catalunya

En el marc d'aquest acte, organitzat pel Departament d'Empresa i Coneixement, s'han lliurat els Premis d'Enoturisme 2017.

Celebració de la 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya

El director general de Turisme, Octavi Bono, va lliurar els guardons als tres guanyadors de l’edició d’enguany:

 

  • Cellers: La Vinyeta (Mollet de Peralada, Alt Empordà). Explotació ecològica que destaca pel seu dinamisme, compromís, emprenedoria i sostenibilitat.
  • Allotjament i restauració: Mas Llagostera (la Bisbal del Penedès, Baix Penedès). Casa rural 100% sostenible que fomenta l’estalvi i el reaprofitament de recursos propis.
  • Experiències i innovació: Associació La Carretera del Vi, que transcorre per set municipis (Penedès i Garraf) i recupera la històrica via comercial que utilitzaven els romans per mostrar-nos una nova experiència.

 

Cal destacar també les propostes finalistes: Alta Alella (Maresme), en la categoria Celler; l’Associació de Cuina de l’Empordanet (Baix Empordà), en la categoria Allotjament i restauració; i Viemocions-Sàpiens Travel, en la categoria Experiències i innovació.

 

Enguany, tenint en compte la declaració de 2017 com a Any del Turisme Sostenible, aquests III Premis han valorat de forma particular aquelles actuacions respectuoses amb la sostenibilitat, en tots els seus vessants.

L’objectiu d’aquests premis és reconèixer les millors iniciatives enoturístiques del país i que pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora i a la innovació contínua de les seves propostes.

 

Programa de promoció turística Enoturisme Catalunya

Els Premis d'Enoturisme de Catalunya són fruit de la iniciativa conjunta dels membres de la Taula d'Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del programa de promoció Enoturisme Catalunya amb què, des de fa quatre anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, la Generalitat dóna suport a la promoció i comercialització de l’oferta turística catalana vinculada al món del vi. L’objectiu principal és posicionar Catalunya com a destinació enoturística referent i convertir l’enoturisme en un pilar de la imatge turística de Catalunya.

La coordinació del Programa Enoturisme Catalunya la fa la Taula d’Enoturisme que treballa amb la màxima cooperació i coresponsabilitat publicoprivada en la millora de la competitivitat enoturística del territori en tots els àmbits: qualitat, especialització, estratègia, innovació, coneixement, senyalització, promoció i comercialització. En formen part la Direcció General de Turisme, l’INCAVI, l’Agència Catalana de Turisme, els patronats de les quatre Diputacions, Turisme de Barcelona, les DO i empreses, cellers i professionals destacats d’aquest sector, alguns d’ells adherits a la marca Enoturisme Catalunya.

Entre d’altres iniciatives, i amb la voluntat de disposar de dades estadístiques dels turistes que visiten cellers i museus de les diferents DO de Catalunya, des de la Taula d’Enoturisme també s’impulsa la implementació del Gestor Estadístic de la Direcció General de Turisme en l’àmbit enoturístic, amb una enquesta dissenyada específicament pels cellers.

Des del passat mes de març, aquest gestor -que des de fa uns anys s’implementa  a  les oficines de Turisme, als parcs i espais  naturals i als museus i centres culturals de Catalunya-, s’està implementant com a prova pilot en l’àmbit de l’enoturisme català, amb la participació de més d’una vintena de cellers de les diferents DO.

Data d'actualització:  11.07.2017