• Imprimeix

“Benvinguts a pagès” rep un premi Alimara

“Benvinguts a Pagès” és una iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia.

Premi Alimara

En el marc de la Nit dels Alimara, “Benvinguts a pagès” ha rebut un dels guardons en la categoria Innovació en el Producte o Experiència. El jurat ha reconegut el fet de “posar en valor la identitat del territori a través dels productors locals i que els visitants puguin experimentar el dia a dia d’un productor i conèixer el producte de proximitat, la gastronomia i el territori”. El director de l’ACT, Xavier Espasa; el director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, van recollir el guardó en un acte presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, al CETT-UB.

 

Una oportunitat per organitzar-se un “cap de setmana a pagès”

En la primera edició d’aquesta iniciativa, celebrada del 17 al 19 de juny de 2016, les gairebé 200 explotacions agràries i ramaderes que van participar van rebre durant el cap de setmana de portes obertes més de 12.500 visites. El “Benvinguts a Pagès” de 2016 també va comptar amb la participació de 225 restaurants que van oferir el menú Benvinguts a Pagès amb producte de temporada i de proximitat, uns 230 allotjaments amb ofertes especials de cap de setmana, i gairebé 60 activitats complementàries -organitzades per entitats i col·lectius diversos- que van posar el seu gra de sorra per donar valor al producte i a la terra.

La segona edició de “Benvinguts a pagès” tindrà lloc del 3 al 5 de juny i suposa una bona oportunitat per planificar un cap de setmana en què, enguany, més de 200 explotacions agràries de Catalunya obriran les seves portes, 250 allotjaments realitzaran promocions especials i 170 restaurants oferiran el menú “Benvinguts a Pagès” amb productes de la terra i de proximitat.

La segona edició de “Benvinguts a pagès” tindrà lloc del 3 al 5 del proper mes de juny, una bona oportunitat per planificar un cap de setmana de visites turístiques

Data d'actualització:  25.04.2017