• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Benelux

Balanç d’estiu del mercat belga i novetats dels operadors a Països Baixos

El darrer informe publicat per l’Associació Belga de Turoperadors (ABTO) mostra un augment de viatges durant el mes de juliol, que va concentrar el 42% de les vacances d’estiu respecte al 35% de l’exercici anterior. El mes de juny també mostra un increment, concentrant el 22% de les sortides, respecte el 16% durant el 2018. Les vacances als mesos d’agost i setembre, en canvi, s’han reduït considerablement representant respectivament un 23% i un 12% el 2019, quan durant el 2018 van ser d’un 27% i un 22%. 

L’estudi també mostra que els mesos durant els quals van reservar les seves vacances d’estiu van ser gener (20%), febrer (13%) i març (11%), principalment. Pel que fa a les destinacions durant els 4 mesos d’estiu, Espanya es troba en segon lloc amb un 11%, només per darrere de França, que ha rebut un 24% de les arribades.

El mateix informe mostra les activitats preferides dels turistes belgues durant les seves vacances d’estiu. Aquestes han estat: visites culturals (78%), activitats de lleure (77%), esports (56%) i els esports d’aventura (50%)

Novetats dels operadors

Aquesta tardor es podria confirmar l’entrada del fons d’inversió Triton com a accionista majoritari de Corendon, després de tancar la mateixa operació amb Sundio Group a principis del 2019. Sundio Group i Corendon són actualment dos dels principals operadors a Països Baixos amb un enfocament molt similar: operen fonamentalment online, tenen una estratègia basada en el preu i estan especialitzats en producte sol i platja a destinacions del mediterrani.

D’altra banda, D-rt Groep, també entre els principals operadors líders al mercat holandès, ha decidit comprar el grup Zonvaart Reizen. Aquesta compra suposa l’adquisició d’un total de 12 agències de viatges ubicades al nord del país, a més de les 3 línies de negoci Destinations Travel, Send Me Anywhere i Anko Reizen.

Una altra novetat al mercat de Països Baixos és la reconversió de la plataforma d’opinió de viatgers Zoover en OTA. La companyia, que ja ho va intentar fa 4 anys, començarà la venda de paquets a finals d’aquest any.

 

Data d'actualització:  18.11.2019