• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Àsia-Pacífic

La start-up asiàtica Klook, que ja ha aterrat a Catalunya, la plataforma d’activitats turístiques amb més cerques del món

La start-up de Hong Kong, que ja ha aterrat a Catalunya i cada cop té més usuaris arreu d’Àsia, s'ha convertit en la plataforma d'activitats de viatge més buscada del món segons Google Trends. Amb més del doble de cerques que el seu competidor més proper. La seva posició destacada a Google demostra la importància que està prenent la reserva d’activitats turístiques en línia, un àmbit que fins ara havia estat dominat pels cercadors de vols i allotjament.

Klook, que ofereix més de cinquanta mil activitats i serveis de cinc mil socis en més de 200 destinacions a tot el món, es descriu a si mateixa com "la plataforma de reserva de serveis en destí més gran d'Àsia".

Segons una enquesta realitzada per Klook durant el 2018 en 12 mercats clau, el comportament de reserva dels viatgers està canviant. Gairebé dos terços (63%) dels viatgers cerquen activitats per fer en una destinació determinada abans de reservar hotels i vols. Això podria posicionar l’start-up asiàtica com una plataforma per a la inspiració del viatge, la qual cosa suposa una oportunitat per a les destinacions.

L'enquesta també va concloure que aproximadament la meitat dels viatgers (54%) seleccionen destinacions segons una activitat o esdeveniment de temporada: des de festivals com el hanami (observació de les flors de cirerer al Japó) fins a competicions esportives o esports de temporada com ara l'esquí.

Finalment, l'enquesta va revelar que els viatgers requereixen també un cert grau d’espontaneïtat. Les dades de reserva de Klook van trobar que les reserves d’activitats el mateix dia que es consumeixen van augmentar nou vegades entre 2016 i 2018, i el 85% de les reserves es van confirmar a l'instant. Els viatges d’experiències no poden estar totalment planificats, per risc de matar la sensació d'aventura.

Cal tenir en compte que això també comporta una oportunitat per Catalunya ja que Klook compta amb diverses activitats arreu del territori. Més enllà de Barcelona, es pot trobar en cellers del Penedès, diverses activitats a la Costa Brava i als Pirineus, així com també es troba en destinacions com Montserrat, La Roca Village, Port Aventura o Girona a més d’altres activitats culturals i gastronòmiques.

Data d'actualització:  08.02.2019