Les últimes etapes del Camí Ignasià recorren les Terres de Lleida i la Catalunya Central, travessant les comarques del Segrià, Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, l'Anoia i el Bages. Els 183 quilòmetres abans d'arribar a la Cova de Sant Ignasi, a Manresa, permeten gaudir d'un viatge espiritual i introspectiu i, al mateix temps, descobrir els atractius dels espais naturals, pobles i ciutats que travessa.

El Camí Ignasià recrea l’itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des de la seva localitat natal, Azpeitia (Guipúscoa), fins a la ciutat catalana de Manresa. El camí, que s’ha traçat a partir de les anotacions
personals del sant, s’inicia a la casa on va néixer Ignasi de Loiola i ens condueix fins a la coneguda com a Cova de Sant Ignasi. És un recorregut llarg i exigent.

En el mapa s’hi assenyalen a partir de pictogrames els principals atractius i recursos turístics de Catalunya. El revers conté informació general, des de característiques geogràfiques, climàtiques i culturals de Catalunya fins a formalitats d’entrada, comunicacions, comerços, etc. festes populars, clubs de golf, estacions d’esquí, ports esportius, parcs naturals, clubs automobilístics, consolats, oficines de turisme.

 

 

Propostes que ens acosten a l'apassionant món de l'oli i, de pas, ens permeten conèixer el patrimoni, els paisatges i la gastronomia dels territoris oleícoles.

La Ruta 1714 és una proposta turística que es pot fer de forma completa o per etapes. La majoria dels seus monuments es troben al llarg de l’Eix Transversal, a la Catalunya central, una zona amb nombroses sorpreses per descobrir. Cadascun té una oferta cultural pròpia o al voltant molt interessant. A més de reviure la història, recórrer la Ruta 1714 us traslladarà al període de la Catalunya moderna i us aproparà a l’interessant llegat artístic del barroc. Els municipis que en formen part també ofereixen un ampli ventall d’activitats de lleure o a l’aire lliure. A més, molts d’aquests indrets compten amb espectaculars vistes panoràmiques als paisatges del seu voltant i/o itineraris per fer a peu o en bicicleta. L’oferta gastronòmica és abundant i hi trobareu restaurants que ofereixen adaptacions de receptes de la cuina que es feia al segle XVIII.

Les vies verdes són infraestructures de comunicació en desús, que s'han condicionat per convertir-les en recorreguts per a cicloturistes i senderistes. La majoria són antics traçats ferroviaris que conserven els elements patrimonials -túnels, ponts, vies o estacions- i constitueixen una proposta de turisme tranquil, sostenible i alternatiu. La principal característica de les vies verdes és que no permeten la circulació de vehicles motoritzats i tenen un traçat accessible i integrat en el medi natural.