Les últimes etapes del Camí Ignasià recorren les Terres de Lleida i la Catalunya Central, travessant les comarques del Segrià, Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, l'Anoia i el Bages. Els 183 quilòmetres abans d'arribar a la Cova de Sant Ignasi, a Manresa, permeten gaudir d'un viatge espiritual i introspectiu i, al mateix temps, descobrir els atractius dels espais naturals, pobles i ciutats que travessa.

El Camí Ignasià recrea l’itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des de la seva localitat natal, Azpeitia (Guipúscoa), fins a la ciutat catalana de Manresa. El camí, que s’ha traçat a partir de les anotacions personals del sant, s’inicia a la seva casa natal i ens condueix fins a la coneguda com a Cova de Sant Ignasi. És un recorregut llarg i exigent.

En aquest opuscle hi trobareu tota un sèrie de normes i consells a l'hora de gaudir de la destinació de Turisme Familiar dels Ports, així com també informació d'allotjaments, empreses d'activitats turístiques, oficines de turisme de l'entorn i altres telèfons i webs d'informació que poden ser del vostre interès.

El Grand Tour de Catalunya, inspirat en els grans viatges de descobriment que emprenien els joves aristòcrates europeus, permet explorar tota la geografia catalana. Des de la sortida, a Barcelona, en el sentit de les agulles del rellotge, anireu a la trobada dels llocs imprescindibles però també de petits racons que us permetran conèixer a fons el territori. Viureu l’emoció de la natura, us sorprendreu amb la varietat d’estils arquitectònics, coneixereu excepcionals històries humanes i tot un món de sabors en una ruta per viure i gaudir de Catalunya al vostre ritme.

Informació relacionada

En el mapa s’hi assenyalen a partir de pictogrames els principals atractius i recursos turístics de Catalunya. El revers conté informació general, des de característiques geogràfiques, climàtiques i culturals de Catalunya fins a formalitats d’entrada, comunicacions, comerços, etc. festes populars, clubs de golf, estacions d’esquí, ports esportius, parcs naturals, clubs automobilístics, consolats, oficines de turisme.

 

 

Propostes que ens acosten a l'apassionant món de l'oli i, de pas, ens permeten conèixer el patrimoni, els paisatges i la gastronomia dels territoris oleícoles.

La Ruta 1714 és una proposta turística que es pot fer de forma completa o per etapes. La majoria dels seus monuments es troben al llarg de l’Eix Transversal, a la Catalunya central, una zona amb nombroses sorpreses per descobrir. Cadascun té una oferta cultural pròpia o al voltant molt interessant. A més de reviure la història, recórrer la Ruta 1714 us traslladarà al període de la Catalunya moderna i us aproparà a l’interessant llegat artístic del barroc. Els municipis que en formen part també ofereixen un ampli ventall d’activitats de lleure o a l’aire lliure. A més, molts d’aquests indrets compten amb espectaculars vistes panoràmiques als paisatges del seu voltant i/o itineraris per fer a peu o en bicicleta. L’oferta gastronòmica és abundant i hi trobareu restaurants que ofereixen adaptacions de receptes de la cuina que es feia al segle XVIII.

Les vies verdes són infraestructures de comunicació en desús, que s'han condicionat per convertir-les en recorreguts per a cicloturistes i senderistes. La majoria són antics traçats ferroviaris que conserven els elements patrimonials -túnels, ponts, vies o estacions- i constitueixen una proposta de turisme tranquil, sostenible i alternatiu. La principal característica de les vies verdes és que no permeten la circulació de vehicles motoritzats i tenen un traçat accessible i integrat en el medi natural.